.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ


Από την προχθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει το σύμφωνο συμβίωσης:

ΝΔ

Σ. Χατζηγάκης, υπουργός Δικαιοσύνης

"Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε και στα ομόφυλα ζευγάρια. Διότι, πιστεύουμε ότι σήμερα οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας, μέχρι εκεί.... Εάν τύχει στο μέλλον κάποια διαφορετική συμπεριφορά, από εκεί και πέρα, οψόμεθα. Το σύμφωνο, σήμερα όπως έρχεται, ισχύει μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια. "

Μέχρι τώρα τα γκέι συμπεριφέρονται πολύ άσχημα και κάνουν αταξίες. Γι'αυτό πρέπει να τα βάλουμε τιμωρία.

Αθ. Κόρκα-Κώνστα, βουλευτής ΝΔ

"Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για την ελεύθερη συμβίωση προσώπων διαφορετικού φύλου. Το αναφέρω αυτό, γιατί χρησιμοποιήθηκε μεγάλος τηλεοπτικός χρόνος και τόνοι χαρτιού για να συζητηθούν άλλα ζητήματα όλο αυτό το διάστημα."

Τα οποία ζητήματα προφανώς είναι πολύ λιγότερο σημαντικά.

Ολ. Κεφαλογιάννη, βουλευτής ΝΔ

"Για να είμαστε σωστοί πρέπει να πούμε ότι η ρύθμιση στις υπόλοιπες χώρες περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια που ενδεχομένως, ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να μην είναι έτοιμο να δεχθεί αυτό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει και εμείς να ανοίξουμε αυτή την συζήτηση και ενδεχομένως σε μια επόμενη φάση να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε το κομμάτι αυτό".

Εμείς θέλουμε να είμαστε σωστοί αλλά δεν μας αφήνει η κακούργα η κοινωνία. Αλλά εντάξει μωρέ δεν υπάρχει καμιά βιασύνη. Σε καμια εικοσαριά χρόνια το ξαναβλέπουμε. Ενδεχομένως.

ΠΑΣΟΚ

Ελάχιστα αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον αποκλεισμό των ζευγαριών ίδιου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης. Μόνο δύο βουλευτίνες φάνηκαν περισσότερο ευαισθητοποιημένες αλλά ούτε αυτές, ούτε το κόμμα τους έθεσαν ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου όπως έχουν το δικαίωμα να κάνουν.

Αγ. Γκερέκου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

"Είπατε, κύριε Υπουργέ, ότι η ελληνική κοινωνία, δεν αντέχει την ένταξη μέσα σε αυτό το Σύμφωνο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν είναι έτοιμη. Η πεποίθησή μου είναι ότι η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να αντέχει τις κοινωνικές περιθωριοποιήσεις και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στον κοινωνικό μας ιστό. Είχατε μια ευκαιρία να βοηθήσετε, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο, στη μείωση των κοινωνικών περιθωριοποιήσεων και δεν το κάνατε"

Και εσείς κυρία Γκερέκου είχατε μια ευκαιρία να θέσετε θέμα αντισυνταγματικότητας και δεν το κάνατε. Eπίσης δεν ζητάμε βοήθεια - τα δικαιώματά μας ζητάμε. Κρατήστε τα δάκρυά σας για τις χήρες και τα ορφανά.

Θ. Δραγώνα, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

"Η συμβίωση των ζευγαριών ιδίου φύλου είναι που χρειάζεται ρύθμιση καθώς για τα ζευγάρια διαφορετικού φύλου υπάρχει ήδη η επιλογή του γάμου με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, που επιβάλλει. Αυτό που δεν υπάρχει και είναι αναγκαίο, είναι η νομική αναγνώριση συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου, είναι αναγκαία η ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου και με το Κράτος, να σταματήσουν οι διακρίσεις εναντίον τους, να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά τους, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό του υποκειμένου"

Να σταματήσουν οι διακρίσεις εναντίον τους, αλλά όχι και να παντρεύονται!

Γ. Αμοιρίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ

"Δεν μπορεί να υπάρχει υιοθεσία και κυρίως μετά των γάμο των ομοφύλων, εφόσον υπάρχει, να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Το παιδί έχει ανάγκη και τους δύο γονείς....Νομίζω ότι η κοινωνία μας, στην οποία ορθόδοξος χριστιανισμός είναι σε ποσοστό 92%, η οικογένεια αποτελεί βασική προϋπόθεση."

Η οικογένεια αποτελεί βασική προϋπόθεση. Γι' αυτό και πρέπει να την προστατεύσουμε από τους ανώμαλους.

ΚΚΕ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ ομοφοβίας και συναγωνίστηκαν επάξια τους συναδέλφους τους από το ΛΑΟΣ. Απολαύστε τους!

Αν. Σκυλλάκος, βουλευτής ΚΚΕ

"Εμείς είμαστε ενάντια στο γάμο των ομοφυλόφιλων. Δεν έχουμε καμία προκατάληψη ή ρατσιστική διάθεση..... Άλλο αυτό και άλλο να εφαρμοστούν ίδια μέτρα και ίδιες ρυθμίσεις με το σύμφωνο συμβίωσης. Είμαστε αντίθετοι για τον εξής λόγο: Διότι είτε πρόκειται για γάμο είτε για ελεύθερη συμβίωση, ο θεσμός του γάμου προέκυψε από την ανάγκη της προστασίας των παιδιών και της γυναίκας και της εξασφάλισης της αναπαραγωγής και της διαιώνισης του είδους. Αυτή είναι η βασική λογική."

Φαντάσου να είχαν και προκαταλήψεις δηλαδή!

Κ. Αλυσανδράκης, βουλευτής ΚΚΕ

" Έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια να μιλάμε για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και να το προβάλλουμε ως δικαίωμα. Βεβαίως, εδώ επιτρέψτε μου να εντοπίσω σε αυτούς που το προβάλλουν ένα κενό: Γιατί να μιλάμε μόνο για ζευγάρια και όχι για τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο, σεξτέτο, οκτέτο κ.λπ.; "

Μόδα είναι θα περάσει. Τι μόδα δηλαδή, σκέτο βίτσιο. Το κουαρτέτο της ανωμαλίας!

Και συνεχίζει:

"Υπάρχουν και άλλες μόδες. Υπάρχει η μόδα να μιλάμε για τα δικαιώματα των ζώων, για δικαιώματα μειονοτήτων, τα οποία όμως τα θυμόμαστε όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις μειονότητες για να δικαιολογήσουμε στρατιωτικές επεμβάσεις, π.χ. στα Βαλκάνια. Πιστεύω ότι αυτές οι μόδες δεν είναι καθόλου τυχαίες. Έχουν ως στόχο να παραμερίσουν πραγματικά δικαιώματα, όπως π.χ. το δικαίωμα της εργασίας."

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είναι σαν τα δικαιώματα των ζώων. Το ΝΑΤΟ τα στήνει όλα αυτά για να σαμποτάρει την επανάσταση.

ΣΥΡΙΖΑ

Oι εκπρόσωποι του Συνασπισμού ήταν οι μόνοι που υποστήριξαν σθεναρά τα ζευγάρια ίδιου φύλου στα λόγια - στις πράξεις όμως; Τρεις βουλευτές πρότειναν το νομοσχέδιο να γράφει "το Σύμφωνο Συμβίωσης συνάπτεται από δύο πρόσωπα" σκέτο και όχι "το Σύμφωνο Συμβίωσης συνάπτεται από δύο πρόσωπα διαφορετικού φύλου" όπως γράφει τώρα. Προσοχή όμως: αν οι κύριοι του Συνασπισμού θέλουν πραγματικά να ισχύει το σύμφωνο για όλους θα έπρεπε να προτείνουν "το Σύμφωνο Συμβίωσης συνάπτεται από δύο πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου". Θυμίζω ότι και ο νόμος για τον πολιτικό γάμο δεν αναφέρει τίποτα για το φύλο αλλά ο κύριος εισαγγελέας θεωρεί ότι μόνο ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να παντρεύονται!

Ν. Τσούκαλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

"Οι εξαιρέσεις που εισάγει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δημιουργούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν υπάρχει νομικό έρεισμα, το οποίο να αποκλείει συντρόφους ίδιου φύλου, από τη σύναψη Συμφώνου Συμβίωσης.... ο αποκλεισμός από το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί δυσμενή διάκριση σε βάρος τους."

Αφού είναι τόσο μεγάλη διάκριση γιατί δεν θέτετε ζήτημα αντισυνταγματικότητας κ. Τσούκαλη;

"Σας καλώ μέσα στην Επιτροπή να αναφέρετε ένα κράτος στην Υφήλιο, όπου να υπάρχει Σύμφωνο Συμβίωσης και στο οποίο να μην προβλέπεται η συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό δεν συμβαίνει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για τον απλούστατο λόγο. Τα σύμφωνα ελεύθερης συμβίωσης δημιουργούνται ακριβώς για να καλύψουν αυτές τις σχέσεις. Και αυτό γιατί τα ετερόφυλα έχουν δύο επιλογές, τον θρησκευτικό και τον πολιτικό γάμο."

Με λίγα λόγια: δώστε τους το Σύμφωνο για να μην αρχίσουν να παντρεύονται.

ΛΑΟΣ

Και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ για κουιντέτα της ανωμαλίας άρχισαν να μιλάνε αλλά τους είχαν προλάβει ήδη οι κύριοι του ΚΚΕ. Μα νισάφι πια - όλοι με τους πολυγαμικούς θα μας συγκρίνουν; Δεν υπάρχει πια καμία πρωτοτυπία; Χάθηκαν οι νεκρόφιλοι και οι κτηνοβάτες;

Αθ. Πλεύρης, βουλευτής ΛΑΟΣ

"Θα ήθελα να καταγγείλω τον προηγούμενο συνάδελφο, ότι η τροπολογία που φέρνουν έχει μία ρατσιστική συμπεριφορά. Το Σύνταγμα μιλάει για σεξουαλικό προσανατολισμό. Εσείς γιατί αποκλείετε όλους τους άλλους που μπορεί να έχουν άλλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς; Αν θέλατε να είστε έντιμοι θα λέγατε να εφαρμοστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης και για τους πολυγαμικούς δηλαδή να μπορεί να είναι κάποιος με πέντε μαζί. Δεν είναι σεξουαλική προτίμηση και αυτό; Δηλαδή, μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στη σεξουαλική προτίμηση; Δεν είναι δυνατόν η ωριμότητα μιας κοινωνίας, επιτέλους, να κρίνεται από τη σεξουαλική προτίμηση κανενός."

'Οταν ο πατέρας σου γράφει στα βιβλία του φράσεις όπως "έτσι μόνο καταλαβαίνουν οι εβραίοι: εντός 24 ωρών εκτελεστικό απόσπασμα" όσο νά ναι κάτι παραπάνω γνωρίζεις από ρατσιστικές συμπεριφορές, έτσι δεν είναι κ. Πλεύρη;

"Θα αναπτύξω και ένα άλλο επιχείρημα το οποίο πρέπει να το δείτε με μεγάλη προσοχή κύριε Υπουργέ.... Αυτή τη στιγμή, δεν μπορείτε να διασφαλίσετε τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθούν κάποιοι και δικαιωθούν είτε σε ελληνικά δικαστήρια, είτε σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, ότι αν ισχύει για τους ετερόφυλους, θα πρέπει να ισχύει και για τους ομόφυλους.... Σας λέω ότι αν μείνουμε στο επίπεδο του γάμου - και αυτές οι αστειότητες που έγιναν στη Τήλο είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν - δεν έχουμε κανέναν κίνδυνο ούτε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ούτε από ελληνικά δικαστήρια. Αν όμως πάμε στο Σύμφωνο Συμβίωσης θα τα αντιμετωπίσουμε και τότε θα είστε εσείς υπεύθυνος για ό,τι θα έχει συμβεί."


Στη φωτογραφία βλέπετε δύο παλιοανώμαλους από το Σικάγο που αντί να αναπαράγουν το είδος αποφάσισαν να φροντίσουν ένα παιδάκι που δύο εξαιρετικοί ετεροφυλόφιλοι γονείς εγκατέλειψαν στο έλεος του Κυρίου. Η ζωή τους σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη είναι μία "αστειότητα". Άσε που είναι αμερικάνοι και με τα βίτσια τους προωθούν τον ιμπεριαλισμό!

33 σχόλια:

Unknown είπε...

μια μικρή παρατήρηση μόνο: αν ο πατέρας μου ήταν δολοφόνος, αυτό θα προσδιόριζε κ εμένα; θα σήμαινε δίχως άλλο ότι είμαι ένας κακός άνθρωπος? (σχετικά με υιό Πλεύρη, που ούτως ή άλλως έχει δικό του "λαμπρό" ιστορικό)

gay super hero είπε...

Δεν έγραψα πουθενά ότι τον προσδιορίζει. Έγραψα ότι για να έχει τέτοιο πατέρα κάτι παραπάνω θα γνωρίζει από ρατσιστικές συμπεριφορές. 'Οσο νά ναι, όταν έχεις τέτοια φαινόμενα μέσα στα σπίτι σου μαθαίνεις να τα ξεχωρίζεις καλύτερα. Κι έτσι μπορείς να κάνεις μαθήματα και στους άλλους για το τί είναι ρατσιστική συμπεριφορά και τί όχι.

gay super hero είπε...

Και γενικότερα μου κάνει φοβερή εντύπωση πόσο συχνά οι άνθρωποι της συγκεκριμένης ιδεολογίας κατηγορούν τους άλλους για "ρατσισμό" και "φασισμό". Είναι το αγαπημένο τους χόμπι. Η καλύτερη άμυνα είναι πάντα η επίθεση.

e-Lawyer είπε...

Ειπώθηκαν λόγια από τους βουλευτές που κανονικά θα έπρεπε να πέσει τόσο κράξιμο που να μην μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Αναρωτιέμαι πόσο περήφανοι είναι οι ψηφοφόροι τους διαβάζοντας αυτές τις εξεμέσεις.

Τομ Σόγιερ είπε...

''...χρησιμοποιήθηκε μεγάλος τηλεοπτικός χρόνος και τόνοι χαρτιού ...'' ΈΛΕΟς ΔΗΛΑΔΉ....

Αφού θέλουν να μας αποκλείσουν από το ενδεχόμενο του γάμου, σύμφωνα με την κοινή λογική δεν θα έπρεπε να ισχύει για εμάς τουλάχιστον το σύμφωνο..? Όχι, τόσο αντιρατσιστικές απόψεις, δεν θα τις αντέξω ούτε εγώ!!!

Το γεγονός ότι θέλουν να πετύχουν κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι θα τα πετύχουν κιόλας. Και μιλάω για τους γάμους, γιατί το σύμφωνο θα ισχύσει θέλοντας και μη για εμάς. Άλλωστε επιδιώκουν να φανούν ''θύματα'' της Ε.Ε, είπαμε...

Ντροπή στους ψηφοφόρους τους, μόνο αυτό.

Να κινητοποιηθεί, τώρα, το ΠΑΣΟΚ. Γιωργάκη, ξύπνα, καιγόμαστε!

hourglass είπε...

Πόσο πίσω είμαστε σαν χώρα τελικά. Πέντε κόμματα στη βουλή και ούτε ένα δεν τολμάει να στηρίξει το 10% του πληθυσμού... Ε ρε μαύρισμα που θέλουν όλοι μου φαίνεται!

gay super hero είπε...

@ hourglass

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν θα ήθελα να βγεί από το κείμενο που ανέβασα το συμπέρασμα ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξαν έντονα στις αγορεύσεις τους τα δικαιώματα των ζευγαριών ίδιου φύλου. Το έκαναν και προς τιμή τους γιατί ουσιαστικά ήταν οι μόνοι που το έθεσαν ως κεντρικό ζήτημα. Απλά θεωρώ ότι η τροπολογία που υπέβαλλαν θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο σαφής και συγκεκριμένη ώστε να μην δημιουργούνται νομικά προβλήματα.

ProFyLaKtiKo είπε...

διάβασα και σένα, διάβασα και στο πεζοδρόμιο τις τοποθετήσεις πλήρως, και μου έρχεται να τραβήξω τα βυζιά μου!! δε θα σχολιάσω τοποθετήσεις ανδρείκελων πολιτικών με ατάκες του τύπου γιατί να μην το κάνουμε και για 3 άτομα ή 4 ή 5 άτομα γιατί είναι γελοίοι.

τελικά η επανάσταση πρέπει να γίνει. αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. έξω από τις ντουλάπες μας

g for george είπε...

Αργείς να κάνεις ποστ αλλά όταν κάνεις...

Αυτό που βλέπω να γίνεται, είναι ένα τίποτα τελικά. Και δεν πρέπει να περάσει. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι η ψήφος. Κατά την προεκλογική περίοδο, λοιπόν, πρέπει να ερωτηθούν όλα τα κόμματα (και κυρίως αυτά της πλειοψηφίας) τι προτίθενται να κάνουν για το 10% των πολιτών αυτής της χώρας.

Δεν είναι αφελές το σχόλιο, βλέπουμε ήδη τις προθέσεις ΚΑΙ τις πράξεις τους, το ξέρω. Όμως ένα 10% ψηφοφόρων δεν είναι και λίγο.

Συγκεκριμένες ερωτήσεις, λοιπόν, με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και όχι αοριστολογίες. Μαζί με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Αλλά το θέμα είναι να το δούμε το θέμα όλοι μαζί σαν σύνολο και όχι ο καθένας για τον εαυτό του. Το πώς θα μας βάλει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ στην θεσούλα στο δημόσιο.

Unknown είπε...

hourglass το θέμα δεν είναι αν είμαστε 10, 30 ή 1%

gay super hero, δεκτή η ένσταση -συγνώμη για την υπερβολικη ευθιξία
:)

hourglass είπε...

@gsh το δέχομαι αλλά και πάλι μη μου πεις ότι ικανοποιήθηκες από τα λεγόμενα του Τσουκαλή, εγώ πάντως όχι. Και όπως τόνισες κανείς δεν έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας.

@mecosmitsos φυσικά και δεν έχει θέμα το ποσοστό, πρέπει να υπάρχει ισότητα προς όλους ακόμη και αν μιλάμε μόνο για ένα άτομο. Ήθελα όμως να τονίσω το συγκεκριμένο ποσοστό αφού κανένα από τα "μικρά" κόμματα δεν έχει καταφέρει να το πιάσει σε ψηφοφόρους την τελευταία 15ετία...

Stratos Bacalis είπε...

ο g for george το θέτει σωστά: μην πάτε όλοι στις εκλογές να ψηφίσετε πάλι τα γνωστά καμάρια μας... γιατί αν δεν καταλάβουμε οτι εμείς φταίμε που τους εκλέγουμε να κάνουν ό,τι θέλουν, δε θα προχωρήσει τίποτε...

Τομ Σόγιερ είπε...

Α, ξέχασα να πω ότι τελειώνεις πολύ όμορφα το post ! Πολύ όμως. Δένει πολύ με τα παραπάνω. Μακάρι να το δουν κάποιοι από τους ''αντιρατσιστές'' βουλευτές...

tovenito είπε...

ένα 10% είναι περίπου 1.000.000 έλληνες πολίτες. λογικό είναι να τους ενδιαφέρει η δεξαμενή των ψηφοφόρων των υπολοίπων 9.απλά μαθηματικά είναι.
αλλά επειδή ακριβώς πρόκειται για απλά μαθηματικά εάν τα δύο κόμματα εξουσίας είναι κοντά ή εάν χρειάζονται λίγο ποσοστό για να πάρουν αυτοδυναμία, εκεί θα γελάμε πολύ.
αν και δεν πιστεύω ότι κανείς ομοφυλόφιλος πολίτης ψηφίζει με μοναδικό κριτήριο την θέση των κομμάτων στο ζήτημα.
εάν δεν έχεις να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου ή εάν δεν έχεις δουλειά αυτό βαραίνει πολύ περισσότερο στην κρίση σου..
από νδ και λάος δεν περίμενα και κάτι παραπάνω. το κκε ζει στο δικό του παράλληλο σύμπαν όπως πάντα.
το όλο πασόκ μπορεί να δειλιάζει αλλά σε αυτά τα θέματα ο γιωργάκης έχει αποδείξει ότι δε μασάει (είχε βάλλει τον βαλιανάτο στο υπουργείο παιδείας αν δεν κάνω λάθος όταν ο ίδιος ήταν υπουργός).
ο σύρριζα με πείθει για τις καλές του προθέσεις, και είναι το μοναδικό κόμμα που έστω και στα λόγια δεν κρύβεται..

gay super hero είπε...

@ tovene

Μα εμείς δεν ζητάμε να καταργηθούν τα δικαιώματα του 90%. Τα δικά μας δικαιώματα σε τίποτα δεν επηρεάζουν τα δικαιώματα των υπόλοιπων.

Aπλά το 90% έχει συνηθίσει να έχει κάποια αποκλειστικά προνόμια (γάμος, οικογένεια, ανατροφή παιδιών, φορολογικές ελαφρύνσεις κτλ) και δεν θέλει με τίποτα να τα χάσει.

One Big DJ είπε...

den kserw ti na prwtopw. thlivomai gia tin sixameri ouganta stin opoia zoume.

Hfaistiwnas είπε...

Το χαβά τους ακόμη αυτοί...
Τι να πούμε όταν όλα μένουν στα χαρτιά και δεν αγωνίζονται και αυτοί για αυτό; Μήπως θα γίνει μόνο του; Μήπως πρέπει να έρθει από έξω βοήθεια; Αν είναι δυνατόν...
Μπράβο στους συμπαθέστατους παλιοανώμαλους..

tovenito είπε...

δεν διαφωνώ! ούτε λέω να καταργηθούν! απλά εικάζω πώς το βλέπουν αυτοί. αλίμονο!
εξάλλου δημοκρατία είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων όλων

toymaker είπε...

Μπορούν να λένε οι βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο ότι θέλουν. Εγώ και θα παντρευτώ και παιδάκια (γιατί δε θέλω μόνο ένα) θα αποκτήσω και καλός μπαμπάς θα είμαι...
Αμέ...

toymaker είπε...

Βλέπω τη φωτογραφία του ζευγαριού με το παιδάκι και ζηλεύω...
Θέλω και εγώ...

suncitizen είπε...

Μην αγχώνεστε... θα γίνει....
Όχι γιατί το σκέφτηκαν οι πολιτικοί μας ή η κοινωνία, αλλά γιατί το επιβάλλει η ΕΕ.
Θα γίνει, λοιπόν, σε βάθος χρόνου.
ΤΟ θέμα είναι, είμαστε ώριμοι εμείς οι γκέι στην Ελλάδα για γάμους; Ή ο γάμος θα είναι η απαρχή νομικών περιπετειών ως το πολυπόθητο διαζύγιο, λόγω ανωριμότητας.
Προσωπικά, βλέπω τεράστια δυστοκία ακόμα και στην ύπαρξη μιας γκει σχέσης στην Ελλάδα και γι αυτό φοβάμαι...
φοβάμαι ότι την πολλή δουλεία δεν πρέπει να την κάνει η κυβέρνηση, ούτε τα κόματα, αλλά εμείς....
Καλά τα δικαιώματα, αλλά να έχουν και αντίκρισμα παρακαλώ...

g for george είπε...

Αγαπητέ suncitizen αυτό είναι ένα άλλο, τεράστιο κεφάλαιο.

gay super hero είπε...

Αγαπητέ SunCitizen δεν είναι ακριβές ότι μπορεί να επιβάλλει κάτι η Ε.Ε. Μόλις προχτές ο επίτροπος της Ε.Ε. για την εργασία και τις ίσες ευκαιρίες δήλωσε "Κατά πόσο το κάθε κράτος αποδέχεται τις ενώσεις ατόμων του ίδιου φύλου είναι θέμα του ίδιου του κράτους. Εμείς δεν επεμβαίνουμε."

Είναι άλλωστε γνωστό ότι κάποια από τα καινούρια μέλη όπως η Πολωνία, η Λετονία, η Ρουμανία κτλ σαμποτάρουν κάθε συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση.

oblivion είπε...

το πιο αστείο είναι ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν συμπεριλαμβάνει τους ομοφυλόφιλους στη ρύθμιση επειδή η κοινωνία δεν είναι έτοιμη - ωστόσο σε διάλογο με κοινωνικούς φορείς στη Βουλή, όλοι, εκπρόσωποι δικηγορικών συλλόγων, φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κλπ υποστήριξαν την υπαγωγή και των ομοφυλόφιλων ζυεγαριών στο νόμο.. άλλα λέει η θειά μου..

abravanel είπε...

e-lawyer said:
Αναρωτιέμαι πόσο περήφανοι είναι οι ψηφοφόροι τους διαβάζοντας αυτές τις εξεμέσεις.


Εξαιρετικά, γιατί εσύ πιστεύεις το αντίθετο;

Alex A. είπε...

"Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είναι σαν τα δικαιώματα των ζώων. Το ΝΑΤΟ τα στήνει όλα αυτά για να σαμποτάρει την επανάσταση." LOL!!! Ευχαριστούμε για την εξαιρετική ενημέρωση, GSH. Τώρα ξέρουμε ποιους (δεν) θα ψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

κανένα να μην ψηφίσουμε. να προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινήσεις. να βγούμε στους δρόμους τσίτσιδοι και να παντρευτούμε συμβολικά 1000 άτομα στο σύνταγμα.η βία των εδράνων της βουλής να μην μείνει αναπάντητη.

Τομ Σόγιερ είπε...

suncitizen, έχεις αναρωτηθεί αν όλη αυτή η κατάσταση στην κοινότητα των γκέι, προκείπτει από όλη αυτή τη στέρηση προνομίων από την κυβέρνηση και την κοινωνία γενικότερα?
Πάνε να γίνουν κάποια ''βήματα'' για εμάς και θλίβομαι εξαιρετικά όταν βλέπω κάποια άτομα σαν εσένα να τα αποδοκιμάζουν.

Γιατί τόση αμφιβολία? Γιατί δεν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει έστω και μια αληθινή σχέση στην Ελλλάδα? Υπάρχουν πολλοί (ακόμη και μπλόγκερς) που μπορούν να σε πείσουν για το αντίθετο.

Τώρα αν εσύ δεν νιώθεις έτοιμος ή άξιος για να λάβεις κάποια προνόμια ή δικαιώματα, αυτό είναι άλλο θέμα. Όμως μην το γενικεύεις για όλους.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Λατρεύω τις ερμηνείες σου και τα κρυφά μηνύματα!!!

Dr_MAD είπε...

κατεβαίνεις στις ευρωεκλογές ή δεν κατάλαβα καλά?

[αναμενόμενες οι μπαρούφες τους. κανείς δεν εχει τα @ρχίδι@ να μιλήσει -ούτε εμείς]

gay super hero είπε...

@ pavlos

Σε ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο κρυφό μήνυμα! Νομίζω ότι είναι κρυστάλλινα και αυτά που γράφω εγώ και -το κυριότερο- αυτά που λένε οι βουλευτές.

@ mad

Σιγά μην πάω και για πλανητάρχης
;-)

Dr_MAD είπε...

εγώ με την καριέρα που θα κάνω στην Αθήνα θα το σκεφτώ σοβαρά. Θα σε βάλω στη θέση της Πέιλιν, μη σκας ;-)

Ανώνυμος είπε...

Το συμφωνο συμβιωσης ερχεται (και μετα τα υπολοιπα) αρκει να φυγει η δεξια. Και θα φυγει συντομα οπως εδειξαν οι ευρωεκλογες... μην ξεχνατε και την πληρη υποστηριξη των οικολογων, που μαζι με το πασοκ μπορουν αν κανουν θαυματα...
και οχι μονο για εμας (γκει)....για πολλα αλλα...ειμαστε 10% και μπορουμε να ανεβοκατεβαζουμε κυβερνησεις... συνηδητοποιειστε το
Τακης