.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

“ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ”

noose

Με προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ζητάει επίσημα από την κυβέρνηση του Ιράν να σταματήσει τις εκτελέσεις ομοφυλόφιλων. Η ανακοίνωση έρχεται σαν αντίδραση στην έκκληση τριών διεθνών οργανώσεων σύμφωνα με την οποία οκτώ άντρες περιμένουν τη θανάτωσή τους στις φυλακές της χώρας καταδικασμένοι για ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία τα δημοσιεύματα του τύπου σύμφωνα με τα οποία οκτώ ιρανοί πολίτες αναμένουν την εκτέλεσή τους με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Η Γαλλία ζητάει από τις ιρανικές αρχές να δώσουν άμεσα τέλος σε αυτές τις εκτελέσεις που ξεσηκώνουν τη συνείδηση του πολιτισμένου κόσμου.” Στη συνέχεια της ανακοίνωσης υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποβάλλει εδώ και ένα χρόνο στον ΟΗΕ ψήφισμα για την παγκόσμια αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας που υπογράφουν 67 χώρες. Και καταλήγει: “Μαζί με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εφαρμογή της θανατικής ποινής σε κάθε περίπτωση.”

Σύμφωνα με την καναδική Ιranian Queer Organisation από τους οκτώ άντρες που περιμένουν να θανατωθούν σε διάφορες περιοχές του Ιράν, τουλάχιστον δύο ήταν ανήλικοι όταν διέπραξαν το “έγκλημα” για το οποίο κατηγορούνται. Πολλοί αρνούνται τις κατηγορίες και καταγγέλλουν στημένες δίκες, δικαστικές αυθαιρεσίες και απόσπαση ομολογιών μέσω ψυχολογικής πίεσης και βασανιστηρίων.

Πιο αναλυτικά για την κάθε περίπτωση μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Στο τέλος της σελίδας υπάρχει και μια επιστολή διαμαρτυρίας στα αγγλικά και τα φαρσί μαζί με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου μπορείτε να τη στείλετε (αφού την υπογράψετε) τόσο στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση όσο και στο Ιράν.

3 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Να δούμε!

sCaTterBraiN είπε...

thanks για το link. πάω να υπογράψω.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ hero!