.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

HOMO RIOT: Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Πόσο φιλικές είναι οι διάφορες εναλλακτικές αντι-κουλτούρες απέναντι στους γκέι και τα δικαιώματά τους; Όχι πολύ, απαντάει ο καλλιτέχνης που υπογράφει τα έργα του με το  ψευδώνυμο Ηomo Riot. Στον εντελώς “μάτσο” και ετεροφυλοφιλικό κόσμο της “τέχνης του δρόμου” οι καλλιτέχνες που περνάνε γκέι μηνύματα στα έργα τους μετριούνται στα δάχτυλα. “Υπάρχουν μόνο έξι-επτά σε όλο τον κόσμο και τους ξέρω όλους. Θα ήθελα να είχαμε καμια δεκαριά μόνο σε αυτή την πόλη.”


homo riot7

homo riot6

homo riot4[DOMA (Defence Of Marriage Act) η νομοθεσία σύμφωνα με την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αναγνωρίζει τους γάμους ζευγαριών του ίδιου φύλου]


Ο Ηomo Riot γεννήθηκε στη Φλώριδα και μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες πριν από έντεκα χρόνια. Σχεδόν κάθε βδομάδα γυρνάει την πόλη και κολλάει τις αφίσες του. Το θέαμα δύο αντρών να φιλιούνται συνεχίζει να ενοχλεί τόσο πολύ που πολλές φορές οι αφίσες καταστρέφονται πριν ακόμα προλάβει να γυρίσει σπίτι. “Μόλις βλέπουν οτιδήποτε που παραπέμπει σε γκέι, αντιδρούν πολύ άσχημα” παρατηρεί ο ίδιος.

Η ιδέα του μπήκε πριν από τρία χρόνια όταν μαζί με το σύντροφό του δούλευε εθελοντικά στην καμπάνια για να μην περάσει το δημοψήφισμα που θα απαγόρευε τους γάμους των γκέι στην Καλιφόρνια. Η οργή που ένιωσε όταν οι συμπολίτες του ψήφισαν να καταργηθούν τα δικαιώματά τους τον έβαλε στο τριπάκι: “Ήθελα να λειτουργήσω σαν τρομοκράτης. Ήθελα να περάσω ένα μήνυμα.”

 

homo riot2

homo riot2

homo riot1


“Είμαστε ο αγαπημένος σάκος του μποξ για όλους. Θέλω να θυμίσω στους περαστικούς ότι δεν πάμε πουθενά, είμαστε εδώ. Δεν θα μας βρεις μόνο στο Glee και τις εκπομπές της TV. Και θέλω τα έργα μου να δώσουν δύναμη στους γκέι που τα βλέπουν όταν περνούν στο δρόμο. Να τους κάνω να αισθανθούν περήφανοι.”

Και για να μην …μπαίνουν ιδέες στους εγχώριους ψευτο-επαναστάτες βάνδαλους, ο Homo Riot κολλάει αφίσες που τις φτιάχνει μόνος του. Δεν βρωμίζει τους τοίχους με σπρέι…


[via]



4 σχόλια:

Leviathan είπε...

Και πολύ καλά κάνει! Μπράβο του! Καλό Σαββατοκύριακο!

Hfaistiwnas είπε...

Υπάρχουν και επαναστάτες !!!
Ένας διαφορετικός τρόπος διαμαρτυρίας!!

Ξενικός είπε...

το ότι δεν βρομίζουν τους τοίχους ψεκάζοντας, είναι το θετικότερο απ όλα...
Ξενικός

Ben Provis είπε...

Τεράστια η διαφορά ανάμεσα στην street art και το βανδαλισμό. Δυστυχώς στην Ελλάδα το έχουμε μπερδέψει.