.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ

homophobia rally

homophobic symbol5

Ένα σύμβολο που φιγουράρει αρκετά συχνά στις κινητοποιήσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων σε ολόκληρη  την ανατολική Ευρώπη αποτελεί πλέον και με τη σφραγίδα της δικαιοσύνης επίσημο έμβλημα ενός πολιτικού  κόμματος! Όπως αποκαλύφθηκε  πριν από λίγες μέρες, στα τέλη Οκτωβρίου δικαστής στην Πολωνία επέτρεψε στο ακροδεξιό κόμμα της “Εθνικής Αναγέννησης” να κατοχυρώσει το εν λόγω σύμβολο. Πρόκειται για ένα γραφικό με δύο ανθρωπάκια που φαίνεται να κάνουν πρωκτικό σεξ μέσα σε έναν κόκκινο κύκλο με απαγορευτικό. Συνήθως συνοδεύεται από τη φράση “Zakaz Pedalowania” (“απαγορεύονται οι αδελφές”)

Την υπόθεση αποκάλυψε ο νεοεκλεγμένος ανοιχτά γκέι βουλευτής της Πολωνίας Ρόμπερτ Μπιντρόν και έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου. Ο Μπιντρόν κάνει λόγο για σύμβολα “που αναφέρονται ευθέως σε μια παράδοση νεοναζισμού, φασισμού και ξενοφοβίας” ενώ ένας συνάδελφός του στη Βουλή κατηγόρησε το δικαστή ότι παρέβη τα καθήκοντά του. Από τη μεριά του, το κόμμα της Εθνικής Αναγέννησης μιλάει για “δικαίωση” μετά από ένα δικαστικό αγώνα που κράτησε δύο χρόνια. Εκτός από το ομοφοβικό σύμβολο, η “Εθνική Αναγέννηση” κατοχύρωσε ως σύμβολό της και τον κέλτικο σταυρό που χρησιμοποιείται ήδη από πολλές ακροδεξιές και νεοφασιστικές ομάδες σε όλη την Ευρώπη.

Τα μέλη της “Εθνικής Αναγέννησης” πρωταγωνιστούν σε κινητοποιήσεις μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων ενώ στο παρελθόν έχουν πρωτοστατήσει και σε επιθέσεις εναντίον ομοφυλοφιλικών εκδηλώσεων. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην Πολωνία, καθώς ανάλογες επιθέσεις από ακροδεξιές ομάδες έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ…

[via]



6 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Απίστευτο!!!

Ανώνυμος είπε...

Περίεργο μου φαίνεται πως σε μια χώρα όπως η Πολωνία συμβαίνει κάτι τέτοιο.

gay super hero είπε...

Δεν είναι και τόσο περίεργο δυστυχώς...Η Πολωνία είναι μια αρκετά συντηρητική χώρα με έντονη την επίδραση της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Επιπλέον σαν αντίδραση στο κομμουνιστικό παρελθόν της, πολλοί έχουν στραφεί προς την ακροδεξιά...

Fatsas είπε...

Γενικά σε αυτές τις χώρες( βλέπε και Σερβία) υπάρχουν αρκετές φασιστικές παρατάξεις που φτάνουν στα άκρα...Τι να πει κανείς, η κοινωνία μας ακόμα δεν έχει μάθει να αποδέχεται το διαφορετικό.
Να δούμε πότε θα ζήσουμε σε έναν ειδυλλιακο κόσμο...

Ανώνυμος είπε...

@gay super hero
στο θεμα της ομοφυλοφιλιας,ακροδεξια κ κομμουνισμος ειναι το ιδιο.ο κομμουνισμος ηταν παντα κ ειναι παρα πολυ ομοφοβικος

gay super hero είπε...

@ the_man

Δυστυχώς δεν ξέρω και πολλές ιδεολογίες και δόγματα που να μην είναι φοβικά απέναντι σε ό,τι ξεφεύγει από τις κοινωνικές νόρμες. Και σε αυτούς τους χώρους όμως υπάρχουν και άνθρωποι που μάχονται την ομοφοβία. Μαρξιστές, χριστιανοί, μουσουλμάνοι κτλ.

Το άλλο σου σχόλιο ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν είμαι σε θέση να το δημοσιεύσω. Το πρόβλημά μας δεν νομίζω πως είναι η θρησκεία του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ούτε βέβαια η φάτσα του.