.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΦΟΒΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ LIFESTYLE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;

[Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο της εφημερίδας Athens Voice όπου μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά σχόλια.]

travolta

Στήλη επώνυμου συντάκτη σε ιστοσελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας. Αγαπημένα θέματα της στήλης οι φωτογραφίες καλλίπυγων νεανίδων που ποζάρουν με τα απολύτως απαραίτητα και τα κουτσομπολιά σχετικά με ανθυποδιασημότητες από τον χώρο της μικρής οθόνης, του ποδοσφαίρου, της λαϊκής πίστας και του μόντελινγκ. Όλο αυτό που ελληνιστί αποκαλούμε gossip και lifestyle και μπορεί να χτυπήθηκε από την κρίση, αλλά διατηρεί τα μετερίζια του στις προτιμήσεις μερίδας του κοινού.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα μέσα του συγκεκριμένου χώρου, εδώ οι ειδήσεις περί ομοφυλοφιλίας των επωνύμων δεν καταδικάζονται στην αφάνεια του απαγορευμένου και της απόλυτης αποσιώπησης. Για να μην βιαστούμε όμως να μιλήσουμε για πρόοδο, η συγκεκριμένη θεματολογία παρουσιάζεται αποκλειστικά μέσα από ένα σκανδαλοθηρικό πρίσμα με πηχυαίους τίτλους που δίνουν έμφαση σε λέξεις όπως «Σοκ!» και «Σκάνδαλο!» Οι ειδήσεις αφορούν πάντα επωνύμους που δεν κατονομάζονται, αλλά κάποιες φορές φωτογραφίζονται μέσα από περιγραφές και υπονοούμενα. Και οποιαδήποτε αναφορά σε σχέση τους με άτομο του ίδιου φύλου –ασχέτως αν είναι επί χρήμασι ή όχι– αντιμετωπίζεται ακριβώς με το ίδιο «σκανταλιάρικο» ύφος όπως οι ειδήσεις για τα πάρτι με κόκες ή τις βιζίτες επωνύμων κυριών...

Σαν να μην έφταναν οι τίτλοι, στα ενδότερα οι γκέι χλευάζονται με γηπεδικές εκφράσεις και χιούμορ γυμνασιακού επιπέδου:

«Το πρόβλημα το είχε από παλιά, αλλά με το χρόνο και επειδή δεν πρόσεχε τι «τρώει» η κατάσταση του επιδεινώθηκε»

«Και τώρα που η καψούρα και ο έρωτας του Star μπαγιάτεψε τι γίνεται; Γίνεται Που-Star!!!»

«Και ποια είναι η πιο εύκολη λύση; Πληρωμένο σεξ ή αλλιώς «τρίξιμο της όπισθεν». Αναρωτιέμαι: Όταν κάνουν τάκλιν αφήνουν αέρα;»

«Και είναι και ωραίο παλικάρι (;) Που να ήξεραν βέβαια οι θαυμάστριες του πως την κουνάει την αχλαδιά. Το αχνίζει το κουραμπιεδάκι.»

Ο ανδρισμός τους βρίσκεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση:

«Είναι που είναι πισωγλέντης, είναι και τσιγκούνης! Δεν υπάρχει χειρότερο είδος λέμε. Ο άντρας από τον πολιτικό χώρο -άντρας, λέμε τώρα- είναι νέος, γύρω στα 40 αλλά όχι γόης.»

«Δεν θα έλεγα πως φημίζεται και τόσο για τον ανδρισμό του, άσχετα αν στο γυαλί και μέσω των θεμάτων του προσπαθεί να το παίξει.. μάγκας και «βαρύς».»

Στην Ελλάδα του 2013, καλός ομοφυλόφιλος είναι μόνο ο αόρατος ομοφυλόφιλος:

«Κλάμα. Το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του και στην κρεβατοκάμαρά του είναι απόλυτο δικαίωμα. Το να κάνει ωστόσο ότι θέλει δημόσια και μάλιστα να είναι και πρόσωπο αναγνωρίσιμο είναι απλά ...κατάντια και ανάγκη να πει “Είμαι εδώ. Δείτε με!!!”».

«Τον γάμο τι τον ήθελαν;;; Δεν τους έφτανε που ζούσαν μαζί και αγαπημένοι και φωτισμένοι;»

«Το ένα αγόρι πριν λίγο καιρό παρουσίασε τον κομμωτή στους γονείς του. Ναι σε τέτοιο βαθμό έχει φτάσει η άνεσή τους. Και έρχομαι να ρωτήσω.Τι τους είπε; «Μαμά μπαμπά απ' εδώ η νυφούλα σας!!!».Τι άλλο θα μάθω, τι άλλο!!!».

Στην Ελλάδα του 2013, καλύτερα να μην υπάρχεις καθόλου. Αν είσαι φανερός «προκαλείς». Αν πάλι είσαι κρυφός, είσαι ύπουλος και πισώπλατος. Κοινώς "π**στης".

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος όταν θέλει να χαρακτηρίσει μια οπισθόβουλη πράξη χρησιμοποιεί την λέξη «Πουστιά». Ποιος να είναι, ποιος να είναι».

Όταν δύο άντρες έχουν σχέση, σημεία στίξης όπως αποσιωπητικά, εισαγωγικά και θαυμαστικά χρησιμοποιούνται κατά βούληση με σκοπό τον σαρκασμό:

«Έλεος: Ο Έλληνας ηθοποιός, ο ...σύντροφός του και οι ζουζουνιές δημόσια!»

«Στη Μύκονο βρίσκεται ο Ρίκι Μάρτιν με τον ...σύζυγό του!»

«Μπαλαδόρος ζήτησε από τον καλό του να "χωρίσουν" διότι κυκλοφόρησε η σχέση τους!!»

Μόνιμη επωδός βέβαια το πόσο μπορεί να απογοητευτούν οι θαυμάστριες των αγοριών από αυτές τις π**στικες συμπεριφορές:

«Είχε το αγόρι του να του κρατάει το χέρι, να του βάζει αντηλιακό και να το απολαμβάνει.. Κρίμα βέβαια για τις γυναίκες που στο πέρασμά του καρδιοχτυπούν…».

"Κρίμα πάντως γιατί θεωρούνται από τα πιο γοητευτικά αγόρια του χώρου. Με κάθε ευκαιρία τα παλικάρια, βρίσκονται στην Αθήνα και θυμούνται τις παλιές καλές εποχές. Αν έχεις πρόβλημα στα υδραυλικά το θες το service σου!"

«Κερατωμένη ναί. Αλλά από άντρα; Φρίκη!!!».

Στην Ελλάδα του 2013 όλα τα παραπάνω μπορεί να εκφέρονται επώνυμα όχι μόνο από τον συγκεκριμένο συντάκτη, αλλά και από χιλιάδες άλλους στο ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Αντίθετα αν κάποιος που βγάζει το ψωμί του στη show-biz σκεφτεί ποτέ να μιλήσει επώνυμα και ειλικρινά για τη ζωή του και να ξεμυτίσει από το μαντρί της υποχρεωτικής ετεροφυλοφιλίας, διαβάζοντας όλα τα παραπάνω σχόλια και σχολιανά γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς τον περιμένει... Γιατί όπως διαβάζουμε και κάπου αλλού:

"Ο μικρός βέβαια συνεχίζει να το παίζει βαρύ αρσενικό στα κοριτσάκια καθώς ξέρει πώς αν βγει προς τα έξω η άλλη του φύση, δεν θα έχει μέλλον στην τηλεόραση."