.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΠΟΤΕ

[Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο της εφημερίδας Athens Voice όπου μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά σχόλια.]

gay prince3 
Σέξι πρίγκιπες και γαλαζοαίματες διακρίσεις

Αλλαγές που σίγουρα θα απογοητεύσουν τους απανταχού γκέι θιασώτες της βρετανικής μοναρχίας πρόκειται να ψηφιστούν κυριολεκτικά στο παρά πέντε, λίγες εβδομάδες πριν την εφαρμογή του νόμου για τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου στις 29 Μαρτίου. Ο νέος νόμος έχει προκαλέσει ταραχή στους υπεύθυνους του βασιλικού πρωτοκόλλου που σπεύδουν τώρα να εξαιρέσουν τους γαλαζοαίματους από ορισμένες διατάξεις του!

Σύμφωνα λοιπόν με τις αλλαγές που ετοιμάζονται, σε περίπτωση που στο μέλλον κάποιος βασιλιάς ή διάδοχος του θρόνου αποφασίσει να παντρευτεί έναν άντρα, αυτός δεν θα λαμβάνει αυτόματα κάποιον βασιλικό τίτλο όπως συμβαίνει με τις γυναίκες συζύγους που γίνονται βασίλισσες, πριγκίπισσες ή δούκισσες. Επιπλέον σε περίπτωση βασιλικής απιστίας, το τρίτο πρόσωπο δεν θα δικάζεται για εσχάτη προδοσία όπως προβλέπεται από τον νόμο για τους ετερόφυλους βασιλικούς γάμους...

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε πέρσι το καλοκαίρι και αναγνωρίζει τους πολιτικούς γάμους ατόμων του ίδιου φύλου στην Αγγλία και την Ουαλία. Επιτρέπει επίσης σε όσα δόγματα το επιθυμούν να τελούν και θρησκευτικούς γάμους. Απαγορεύει όμως ρητά την τέλεση τέτοιων μυστηρίων από την Αγγλικανική Εκκλησία, επικεφαλής της οποίας είναι ο εκάστοτε μονάρχης. Η σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ έχει επικριθεί για το γεγονός ότι ουδέποτε έχει αναφερθεί δημόσια στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ακόμα κι όταν απευθύνεται σε χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που συνεχίζουν να εφαρμόζουν τους σκληρούς ομοφοβικούς νόμους της βικτωριανής περιόδου. Νόμους που οι χώρες αυτές κληρονόμησαν από την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας...

Δεν γνωρίζουμε τι προβλέπει το πρωτόκολλο αντίστοιχα σε άλλες ευρωπαϊκές μοναρχίες όπου ισχύουν οι γάμοι ατόμων του ίδιου φύλου, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία και οι σκανδιναβικές χώρες. Αν ενδιαφέρεστε πάντως να τυλίξετε κάποιον γαλαζοαίματο, η στήλη έχει κάποιες προτάσεις και για σας!

Πρίγκιπας Κάρολος-Φίλιππος της Σουηδίας

Prince_Carl_Philip

Μακράν ο πλέον περιζήτητος γαλαζοαίματος εργένης αυτή τη στιγμή αν και, σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, διάδοχος του θρόνου δεν είναι ο ίδιος αλλά η μεγάλη αδελφή του. Δεν μας χαλάει καθόλου αφού είναι 34 χρονών και παραμένει ανύπαντρος (μετά από μια σειρά από σχέσεις που καθόλου δεν άρεσαν στο παλάτι). Πρώην πεζοναύτης του βασιλικού ναυτικού, παίζει ποδόσφαιρο, είναι δεινός κολυμβητής και σκιέρ και λατρεύει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το μουσάκι το άφησε τώρα που είναι της μόδας.


Πρίγκιπας Φίλιππος των Αστουριών

 
prince felipe of spain 

Με την οργή που τρέφουν
πλέον οι ισπανοί εναντίον του πατέρα του Χουάν Κάρλος και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας εξαιτίας διάφορων υποθέσεων διαφθοράς, πολλοί αμφιβάλλουν κατά πόσον ο Φίλιππος θα προλάβει να διαδεχτεί τον πατέρα του. Ο πανύψηλος πρώην ιστιοπλόος για πολλά χρόνια προκαλούσε τα κουτσομπολιά λόγω της φανατικά εργένικης ζωής του μέχρι που τελικά κουκουλώθηκε με μια χωρισμένη τηλεπαρουσιάστρια. 46 χρονών σήμερα και έχει γκριζάρει αρκετά, γεγονός που δεν αφαιρεί καθόλου από τη γοητεία του.

Γουλιέλμος, διάδοχος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου


guillaume of luxemburg

33 χρονών και μιλάει πέντε γλώσσες αλλά δεν τον προλάβατε, αφού πριν δύο χρόνια χόρεψε τον χορό του Ησαΐα με την όγδοη ξαδέλφη του. Το μουσάκι του πάει πάντως.


Πρίγκιπας Ερρίκος της Ουαλίας


prince harry

O γνωστός «Χάρι» των βρετανικών ταμπλόιντ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στα ανάκτορα με την «άστατη» ζωή του (βλέπε βίντεο από όργια με μοντέλες σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, μαριχουάνες, ναζιστικές στολές σε πάρτι της υψηλής αριστοκρατίας κτλ). Πάντως ακόμα δεν έχει κλείσει τα τριάντα και είναι και «μάχιμος» αφού υπηρέτησε στο Αφγανιστάν (για πέντε μήνες, μην φανταστείτε). Επίσης θεωρείται gay-friendly από τον καιρό που υπερασπίστηκε έναν γκέι συνάδελφο στον στρατό που τον είχαν βάλει στο μάτι κάτι παλιοσειρές. Αυστηρά και μόνο αν σας αρέσουν οι κοκκινομάλληδες.


Πρίγκιπας Φρειδερίκος της Δανίας

prince frederik

Μελαχρινός, γαλανομάτης και διάδοχος του θρόνου της Δανιμαρκίας. Επίσης πρώην στρατιωτικός, δεινός μαραθωνοδρόμος και μέλος της ΔΟΕ. Με αυτά και μ' αυτά τον καπάρωσε μια καπάτσα αυστραλέζα και όταν η μαμά αποδημήσει εις Κύριον, θα την κάνει βασίλισσα.


Πρίγκιπας Βεγκέσλαος του Λιχτενστάιν

Prince-Wenzeslaus-of-Liechtenstein

Πρόκειται να κληρονομήσει έναν από τους πλουσιότερους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο (οι κακές γλώσσες τα λένε και «πλυντήρια») οπότε καταλαβαίνετε για τι φράγκα μιλάμε. Επιπλέον απασχολεί συχνά-πυκνά τα σκανδαλοθηρικά έντυπα ως πλειμπόι, πιο πρόσφατα για τη σχέση του με ένα μοντέλο εσωρούχων της Victoria's Secret.


Πρίγκιπας Αμεδαίος του Βελγίου

42-18982074

28 χρονών και παραμένει στις λίστες με τους πιο περιζήτητους εργένηδες, αφού εκτός από πρίγκιπας είναι και στέλεχος μεγάλης συμβουλευτικής στη Νέα Υόρκη.


Πρίγκιπας Φήλιξ του Λουξεμβούργου

prince felix

Για όσους προτιμούν τα πιπίνια, τούτος εδώ κάνει και snowboard. Μπήκε όμως από μικρός στα βάσανα, αφού πριν λίγους μήνες παντρεύτηκε και περιμένει και παιδί.