.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΤΟΝ ΣΩΣΙΑ ΜΟΥ

[Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο της εφημερίδας Athens Voice όπου μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά σχόλια. Όπως μπορείτε να δείτε και στο τέλος της ανάρτησης, το κείμενο βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο διαβασμένα της A.V. την περασμένη εβδομάδα με πάνω από 15 χιλιάδες επισκέψεις. Σας ευχαριστώ πολύ!]

boyfriendtwin3

Ζευγάρια που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό…

Ορισμένοι τους κοιτάνε περίεργα θεωρώντας ότι δεν μπορεί παρά να είναι αδέλφια. Άλλοι πάλι τους συγχαίρουν που είναι τόσο «ταιριαστό ζευγάρι». Οι ομοιότητες στην εξωτερική εμφάνιση μεταξύ δύο ερωτικών συντρόφων διαφορετικού φύλου πάντα προκαλούσαν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις στον κοινωνικό τους περίγυρο. Όταν όμως πρόκειται για ζευγάρι του ίδιου φύλου, οι ομοιότητες μπορεί να είναι ακόμα περισσότερο χτυπητές. Και όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχει και ένα μπλογκ αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα ζευγάρια που μοιάζουν με ...δίδυμα αδέλφια.

Ο δημιουργός του λέει ότι με αυτή την κίνηση θέλει να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά «με τον ναρκισσισμό, την επιδειξιομανία και τη σεξουαλικότητα». Τα ίδια τα ζευγάρια πάντως που στέλνουν τις φωτογραφίες τους οικειοθελώς δεν φαίνεται να ανησυχούν μήπως με την ύπαρξή τους επικυρώνουν τη φροϋδική θεωρία που αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως ...μια μορφή ναρκισσισμού. Αντιθέτως επιλέγουν τον αυτοσαρκασμό τονίζοντας πολλές φορές την ομοιότητά τους μέσω του grooming (μαλλιά, γένια κτλ), της πόζας και της έκφρασης χωρίς να φοβούνται να εκτεθούν στα αδηφάγα βλέμματα των social media. Άλλωστε και οι ψυχολόγοι επιβεβαιώνουν ότι ο καθένας από μας εμπιστεύεται ενστικτωδώς περισσότερο ένα πρόσωπο που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το δικό μας. Και αυτό ισχύει εξίσου για τα ζευγάρια ίδιου και διαφορετικού φύλου.

boyfriendtwin1 boyfriendtwin2

boyfriendtwin4 boyfriendtwin5
boyfriendtwin6 boyfriendtwin7

boyfriendtwin8

boyfriendtwin9

boyfriendtwin10

boyfriendtwin11

boyfriendtwin12

boyfriendtwin13 

Μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στο boyfriendtwin.tumblr.com

athens voice