.

.
Κάθε Δευτέρα στην Athens Voice (κλικ)

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014

[Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο της εφημερίδας Athens Voice όπου μπορείτε να διαβάσετε και τα σχετικά σχόλια. Όπως μπορείτε να δείτε και στο τέλος της ανάρτησης, το κείμενο βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τα πιο διαβασμένα της A.V. την περασμένη εβδομάδα. Σας ευχαριστώ!]
 
luke evans3
 

Ο Λουκ Έβανς γεννήθηκε στην Ουαλία το 1979. Ξεκίνησε την καριέρα του από ένα μιούζικαλ του Boy George και είναι από τους λίγους σταρ της μεγάλης οθόνης που έχει υποδυθεί δύο θεούς του Ολύμπου: Τον Απόλλωνα (στην "Τιτανομαχία") και τον Δία (στους "Αθάνατους"). Εδώ και λίγο καιρό, το Χόλιγουντ του εμπιστεύεται πρωταγωνιστικούς ρόλους σε υπερπαραγωγές όπως το περσινό "Fast & Furious 6" και τα φετινά "Χόμπιτ" και "Dracula Untold".

luke-evans61_thumb2

Ο Έβανς είχε δηλώσει πως είναι γκέι σε μια συνέντευξη το 2002. Έκτοτε η προσπάθεια να καθιερωθεί ως πρωταγωνιστής είχε σαν αποτέλεσμα η πληροφορία να σβηστεί πολλές φορές από τη Βικιπαίδεια, ενώ άρχισαν να κυκλοφορούν και δημοσιεύματα για επικείμενο γάμο του με νεαρή καλλονή.  Πάντως, αν και ως τώρα απέφευγε το θέμα στις συνεντεύξεις, τους τελευταίους μήνες άρχισε πάλι να μιλάει πιο ανοιχτά . Επιπλέον, στα διάφορα κοσμικά events, εμφανίζεται σταθερά στο πλευρό του ισπανού ηθοποιού και μοντέλου Γιον Κορταχαρένα (τον θυμόμαστε από την ταινία "Ένας Άνδρας Μόνος" του Τομ Φορντ) που φημολογείται πως είναι ο δεσμός του.

luke-evans-jon-kortajarena2_thumb1

Όχι μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά επειδή τη χρονιά που μας πέρασε προσπάθησε να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις που έχει το σύστημα του Χόλιγουντ από έναν ζεν-πρεμιέ με την προσωπική του αλήθεια, ο Luke Evans είναι αυτή τη στιγμή ο ωραιότερος άντρας στον πλανήτη. Και του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του Άντρα της Χρονιάς για το 2014.

luke-evans8_thumb1

luke-evans18_thumb1

luke-evans11_thumb1

luke-evans4_thumb1

luke-evans24_thumb1


Aθλητικά coming-out της χρονιάς:
Λίγο καιρό μετά την αποχώρησή του από το ποδόφαιρο, ο άσος της Εθνικής Γερμανίας Τόμας Χιτζλσπέργκερ αποκάλυψε πως είναι γκέι.

Thomas_Hitzlsperger4_thumb2

ThomasHitzlsperger_thumb1


Μερικούς μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, ο καναδός αργυρός ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Έρικ Ράντφορντ αποκάλυψε με τη σειρά του πως έχει σχέση  με έναν άντρα και μεγαλώνουν μαζί ένα παιδί.

eric-radford_thumb3

eric-radford7_thumb


Γάμος της χρονιάς:
Δεν παντρεύτηκε μόνο ο Τζορτζ Κλούνεϊ στην Ιταλία φέτος. Ο Νιλ Πάτρικ Χάρις (τον είδαμε στο “Κορίτσι που εξαφανίστηκε”) και ο αγαπημένος του Ντέιβιντ Μπούρτκα επέλεξαν για τη δική τους τελετή ένα κάστρο στην Περούτζια.  Το 2014 δεν πήγε άσχημα για τον 40χρονο ηθοποιό, αφού σε δύο μήνες θα τον δούμε να παρουσιάζει την απονομή των Όσκαρ.

nph-wedding2_thumb1

neil-patrick-harris_thumb1


Χωρισμός της χρονιάς:
Ο Ρίκι Μάρτιν και ο Κάρλος Αμπέγια αποφάσισαν να μείνουν δυο καλοί φίλοι μέσα στο 2014. Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, αιτία του χωρισμού ήταν ο ουρουγουανός ηθοποιός Φεντερίκο Ντίαζ που με τη γοητεία του δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ρίκι…

ricky-martin---carlos-abella_thumb1

Federico-Diaz_thumb1


Πολιτικός της χρονιάς: Πριν εκλεγεί βουλευτής, ο ισπανός Τόνι Κάντο ήταν ηθοποιός. Φέτος βγήκε στις αίθουσες το φιλμ  “La Partida” με θέμα την ανδρική πορνεία στην Κούβα στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Οι καυτές σκηνές της ταινίας άφησαν πολλούς ψηφοφόρους με το στόμα ανοιχτό…

tonicanto1_thumb2

toni-canto4_thumb3


Απέξω-κούκλα-κι-από-μέσα-πανούκλα της χρονιάς: Ο ωραίος Ζιλιέν Ροσεντί είναι εκπρόσωπος τύπου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και δεξί χέρι της Μαρίν Λεπέν. Αντιδράσεις προκάλεσαν φέτος οι δηλώσεις του πως θα ήταν “καλή ιδέα” να απαγορεύσει και η Γαλλία τις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων όπως συμβαίνει στη Ρωσία…

julien-rochedy1_thumb1

julien-rochedy2_thumb1


Πάντως η Μαρίν Λεπέν δεν παρέλειψε να φλερτάρει με την ψήφο των γκέι ψηφοφόρων στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού προτείνοντας για δήμαρχο τον Μπρούνο Κλαβέ, πρώην μοντέλο εσωρούχων του Αρμάνι. Δεν φαίνεται να τους έπεισε, αφού έλαβε μόλις το 5% των ψήφων…

bruno-clavet_thumb1

bruno-clavet1_thumb2


Γυμνό ντεμπούτο της χρονιάς: Ο Κώστας Νικούλι και ο Νίκος Γκέλια στην πολυδιαφημισμένη “Ξενία” του Πάνου Κούτρα.

xenia

xenia2


Κινηματογραφικό ζευγάρι της χρονιάς: Η ιστορία ενός τυφλού εφήβου που ερωτεύεται έναν συμμαθητή του συγκίνησε το αθηναϊκό κοινό στις φετινές “Νύχτες Πρεμιέρας”,  χαρίζοντας το πρώτο βραβείο στο βραζιλιάνικο “Σήμερα θέλω να γυρίσω μόνος”.

the-way-he-looks_thumb3

the-way-he-looks2_thumb4


Τηλεοπτικές στιγμές της χρονιάς: Το “Looking” του συνδρομητικού ΗΒΟ που ξεκίνησε φέτος, παρακολουθεί τη ζωή μιας παρέας πέντε γκέι φίλων στο Σαν Φρανσίσκο.

looking_thumb1

looking1_thumb3


Πολλές συζητήσεις προκάλεσαν οι καυτές ερωτικές σκηνές στο δικηγορικό θρίλερ “How to get away with murder” που επίσης ξεκίνησε φέτος στο ABC.

how-to-get-away-with-murder2_thumb7

how-to-get-away-with-murder1_thumb2


Στο “American horror story” o ωραίος (και ανοιχτά γκέι) ηθοποιός Ματ Μπόμερ βρίσκεται με έναν άγνωστο της μιας βραδιάς, όμως η κατάληξη της γνωριμίας τους μάλλον δεν είναι αυτή που περίμενε…

matt-bomer-ahs1_thumb2

matt-bomer-ahs2_thumb2



Βίντεο-κλιπ της χρονιάς:
Ο ιρλανδός Hozier έκανε αίσθηση με ένα βίντεο-καταγγελία της ομοφοβικής βίας για την τεράστια επιτυχία του “Take me to church”.

take-me-to-church_thumb3
                            https://www.youtube.com/watch?v=MYSVMgRr6pw


Αίσθηση προκάλεσαν και οι νεοϋορκέζοι Hercules and Love Affair με το βίντεο-κλιπ για το “I try to talk to you”.

hercules-and-love-affair_thumb2

                    https://www.youtube.com/watch?v=BTFf8jqPNu0


Ομογενής της χρονιάς:
Για χρόνια τηλεοπτικός συνεργάτης της Τζόαν Ρίβερς που χάθηκε πρόωρα φέτος, ο ανοιχτά γκέι Τζορτζ Κοτσιόπουλος παραμένει  ο στυλίστας των μεγαλύτερων σταρ του Χόλιγουντ.

george-kotsiopoulos4_thumb1

george-kotsiopoulos2_thumb4


Μαγιό της χρονιάς:
Μαγιό που θα σας κάνουν να φαίνεστε …γυμνοί στην παραλία λάνσαρε φέτος ο γάλλος πορνοστάρ Φρανσουά Σαγκά.

kicksagat_thumb2


Πίσω-στην-ντουλάπα της χρονιάς: Το 2011 ο Τζόσι Γκρίνγουελ έγινε γνωστός ως ο τραγουδιστής της κάντρι που βγήκε από την ντουλάπα. Τρία χρόνια αργότερα η δισκογραφική του προσπαθεί να λανσάρει ξανά την καριέρα του με στόχο αυτή τη φορά το γυναικείο κοινό. Γι’ αυτό τον λόγο διαγράφει το γκέι παρελθόν του, αλλάζοντας το όνομά του σε Νέιτ Γκριν…

nate-green_thumb3


Instagrammer της χρονιάς: Παίκτης του ράγκμπι και μέλος της αυστραλιανής ομάδας του μπόμπσλεντ (ένα είδος ελκήθρου που τρέχει σε ειδική πίστα), ο Σάιμον Νταν αποκάλυψε πως είναι γκέι και έβαλε φωτιά με τις πόζες του στο Instagram…

simon-dunn1_thumb2

simon-dunn2_thumb3


Αυτά ήταν λίγα μόνο από όσα είδαμε και θαυμάσαμε τη χρονιά που μας πέρασε. Και του χρόνου νά ‘μαστε καλά και καλές γιορτές σε όλες και όλους εύχομαι!

__________________________________________________________

athvoice